Scherm draaien

Deze site gebruikt de Portrait Orientation-Modus om de inhoud weer te geven in portret modus.

Van oever tot oever

Voor Hanzestad Deventer, gebouwd aan de oever van de IJssel, is het voet- en fietsveer altijd een belangrijke verbindingsroute geweest. Het veerpont op de IJssel bij Deventer was in 1962 de start van wat nu rederij Celjo is.

1962

In 1962 heeft de heer Scheers de veerpont gekocht, waarna hij in 1965 zijn activiteiten uitbreidde met rondvaarten. Hieruit is rederij Scheers en later rederij Eureka ontstaan.

a boat on the water

2000

Erwin Scheers, kleinzoon van oprichter Richard, heeft bij zijn opa en vader Herman Scheers (rederij Scheers) en rederij Eureka het vak geleerd. Samen met zijn vrouw Wendy startte Erwin in 2000 zijn eigen rondvaartbedrijf, rederij Celjo.

Organza.

2005

In 2005 werd het schip de ‘Nirvana’ toegevoegd. Met beide partyschepen verzorgen zij al vele jaren vaartochten over de IJssel en de andere mooie rivieren van Nederland.

a boat on the water

2016

In 2016 is het rondvaartbedrijf Jan Plezier uit Meppel door Erwin en Wendy overgenomen. Jan Plezier bood gelijkwaardige vaartochten aan en was hiermee een perfecte aanvulling op de vaartochten van Rederij Celjo. Met deze overname is het afzetgebied in Overijssel verder uitgebreid en worden de dagtochten prominenter in de markt gezet.

Foto van wapperende Jan Plezier Vlag

2018

Rederij Keur uit Zwolle en Rederij Celjo zijn in 2005 een samenwerkingsverband aangegaan. De overname van de ‘Nirvana’ (het schip voer toen onder de naam ‘Hanzestad’) door Rederij Celjo was hier een onderdeel van. Sinds 2018 vaart Rederij Keur verder onder de vlag van Rederij Celjo. Eind 2022 is de Organza verkocht en ligt de focus helemaal op vaartochten met de Nirvana.

Erwin Scheers staande op het bovendek van de Nirvana.

Van veerpont naar partyschip

Celjo verzorgt vooral rondvaarten over de prachtige IJssel, Maar ook pleziervaarten over andere rivieren in Nederland en het randmerengebied behoren tot de mogelijkheden. Dat gebeurt met dezelfde passie voor het water en het rivierenlandschap als grootvader Scheers ruim vijftig jaar geleden had. Net als opa Richard gaat Celjo nog steeds van oever naar oever!